به صفحه های اینستاگرام ما بپیوندید
×

جوش سر به چه علت به وجود می آید؟

جوش سر

جوش سر مانند جوشی که روی پوست ظاهر می شود مشکل آزار دهنده ای است، که ممکن است بسیاری از افراد با آن برخورد داشته باشند. اما سوالی که پیش می آید، این است که دلیل های شایع شکل گیری این معضل به ظاهر کوچک در پوست سر چیست؟ برای برخی از افراد ممکن است یک یا دو مورد جوش روی پوست سرشان ظاهر شود، در حالی که برای برخی دیگر این رقم بیشتر است. ظهور جوش سر می تواند روی پشت گردن، کف و جلوی سر رخ دهد.

البته شما نباید جوش سر را با مشکل فولیکولیت اشتباه بگیرید. در حقیقت،  آکنه سر یا جوش سر به وجود جوش‌های ریز و درشت در پوست سر اشاره دارد؛ در حالی که فولیکولیت (folliculitis) به عفونت و یا التهاب در اطراف کیسه‌های ترشحی مو مربوط است. طبق نظر یک متخصص پوست و مو، جوش سر معمولاً بیشتر در افرادی که آکنه صورت دارند نیز دیده می شود. با توجه به این موضوع شما باید در وهله اول علت شکل گیری این جوش ها را بیابید و سپس به سراغ درمان بهینه بروید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با oil-ir.com همراه باشید.

دلیل جوش های سر

جوش سر

 آکنه سر یا جوش سر چیست؟

همه ما می‌دانیم که جوش و آکنه چه شکل و شمایلی دارد، اما وقتی جوش سر زیر هزاران مو شکل می گیرد یافتن و دیدن آن کمی سخت می شود. جوش سر نوعی فولیکولیت یا التهاب غده های چربی مو است؛ که در بعضی مواقع می تواند ناشی از تحریک، باکتری ، قارچ ، و یا سایر عفونت های دیگر باشد. اگر مستعد ابتلا به آکنه های صورت هستید می توانید آکنه های پوست سر را هم در اطراف مو هایتان به سادگی بیابید.

ابتدا باید به خاطر داشته باشیم که پوست سرتان کاملا مشابه پوست صورت است، چراکه ساختار بدن شما از نوک سر تا نوک پنجه پا یکسان است. آکنه روی سر عمدتاً بسیار شبیه به پوست سر است و می‌تواند از طریق هورمون‌ها، ژنتیک و منافذ شده بوجود آید.

جوش سر نمی‌تواند با درماتیت سبورئیک (اغلب به خاطر یک سرم فعال در پوست سر به صورت متورم) و یا کیست پیلار (که با کراتین از فولیکول مو پر شده و نسبتاً بی ضرر است) اشتباه گرفته شود. اما مراقب باشید و آکنه های پوست سر را جدی بگیرید. زیرا این جوش های پوستی می توانند چندین علت داشته باشند و گاهی اوقات می توانند شرایطی جدی تر از حالت عادی را در بر بگیرند.

البته لازم به ذکر است که شوره سر و جوش سر هیچگونه ارتباطی به هم ندارند و از این رو کسانی که با شوره سر دست و پنجه نرم می کنند نیازی به نگرانی از بابت افزایش یا شدت گرفتن جوش کف سر ندارند.

 

علت یابی برای درمان جوش سر

اگر آکنه یا جوش سر تان علت های هورمونی یا ژنتیکی دارد، باید با یک متخصص پوست مشورت کنید تا بهترین برنامه درمانی برای تمیز کردن پوست خود بیابید (که می‌تواند شامل شامپوهای دارویی، ایزوترتینوئین و غیره باشد). اما اگر جوش سر تان به علت مسدود شدن منافذ پوست ایجاد شده باشند، بسیار خوش‌شانس هستید، و این به این معنی است که درمان آن‌ها نسبتا آسان است.

این مثال را تصور کنید: «اگر بدون شستن آرایش از صورت خود به رختخواب بروید، سلول‌های مرده، چربی های اضافه و آلودگی ها روی صورتتان باقی می مانند. به همین دلیل است که احتمالا مدتی بعد شاهد بوجود آمدن آکنه روی پوست صورت تان خواهید بود.» به طور مشابه، اگر موها و پوست سر خود زیر بار محصولات سنگین آرایشی و بهداشتی مانند شامپو و یا اسپری های خشک کننده، براق کننده مو دفن کنید می توانید مدتی بعد شاهد بوجود آمدن آکنه و جوش سر باشید. بنابراین شستشو منظم موها، حتی پس از استفاده از محصولات بهداشتی و آرایشی مرتبط با مو یک امر ضروری است.

ریزش مو های سر

ریزش مو

آیا محصولات شیمیایی و آرایشی باعث ایجاد جوش سر می شوند؟

پاسخ مثبت است. عوامل بسیاری وجود دارند که می‌توانند باعث ایجاد جوش سر شوند (از جمله هورمون‌ها، ژنتیک، و رژیم غذایی). اما این ایده خوبی است که ابتدا محصولات را قبل از خوابیدن از سر خود پاک کرده تا بتوانید به کنترل بهتر اوضاع سلامت مو هایتان برسید.

البته این به آن معنا نیست که شما نیاز به حذف محصولات مورد استفاده دارید، اما اگر متوجه جوش سر شده‌اید، سعی کنید هر روز سر خود را با یک تمیز کننده با کیفیت خوب بشویید. انتخاب یک برس و شامپو مناسب در این زمینه می تواند به شما کمک کند. سعی کنید برس و یا شانه خود را همواره تمیز نگه دارید.

اگر شامپو انتخابی تان با سرتان سازگار نیست حتما آن را تغییر دهید. به عنوان مثال پوست سر چرب اگر به درستی شسته نشود می تواند مستعد جوش سر باشد. این مسئله برای موهای خشکی که بیش از حد به واسطه شامپو نادرست ممکن است چرب یا بسیار خشک شوند نیز صدق می کند. شما به همان اندازه که نیازمند چربی طبیعی روی سر خود هستید باید مقادیر اضافی را هم پاک سازی کنید.

 

آیا آکنه و جوش سر باعث ریزش مو می شود؟

به گفته یک متخصص زیبایی، رابطه‌ای قطعی بین جوش‌ های سر ریزش مو وجود ندارد. اما در هر صورت به خرج دادن نگرانی در این رابطه طبیعی و لازم است. عاملان نخست در زمینه ریزش مو استرس، رژیم غذایی نادرست، تغییرات هورمونی، و ژنتیک هستند (نه پوست سر). اما التهاب پوست سر برای سلامتی موهای شما عالی نیست. بنابراین این عامل را هم به طور غیر محسوس می توان به ریزش مو ربط داد. نکات و اصولی که به جلوگیری از ریزش مو کمک می کنند، به شما اجازه می دهند تا از این جهت به کاهش ظهور جوش سر نیز کمک کنید.

اگر بسیاری از آکنه ها در اطراف شقیقه ها وجود داشته باشد، التهاب اضافی مطمئناً نحوه رشد فولیکول های مو را تغییر می دهد و ممکن است به نازک شدن زودرس مو نیز کمک کند. نحوه درمان جوش سر شما به طور قطع می تواند بر رشد مو تأثیر بگذارد. پس آن را جدی بگیرید.

 

کندن آکنه ها راهی برای خلاصی از شر جوش سر است؟

اگر چه کندن جوش و تمیز کردن آن از روی سرتان در حال حاضر خیلی خوب و مفید به نظر می‌رسد، اما با این کار واقعا آسیب بیشتری به پوست سر خود وارد می کنید. کندن یا تخلیه آکنه روی پوست سر می‌تواند باعث ایجاد عفونت و زخم شود، که در نهایت مشکلات بزرگ‌تری مانند ریزش مو را بوجود می آورد.

خبر خوب برای درمان جوش سر این است که درمان آن در شرایط نرمال نسبتا آسان است (مگر اینکه مشکل هورمونی باشد، که ممکن است نیاز به تهیه دارو از یک متخصص پوست داشته باشید). راه اصلی برای رفع آکنه و جوش سر، به طور قابل‌توجهی به صبر و پیگیری شما برای شستن موهای تان مربوط است. در حقیقت، برای رفع آکنه سر فقط این است که مطمئن شوید از یک شامپوی بدون سولفات با کیفیت خوب استفاده می کنید که با آنتی اکسیدان ها و مواد ضد التهابی مانند اسید سالیسیلیک تهیه شده است.

سلامت موی سر

سلامت مو

تاثیر شستشو بر روند درمان جوش سر

اینکه چند وقت یک بار موهای خود را شستشو می دهد کاملاً به خودتان بستگی دارد، اما اگر پوست سر چربی دارید، هر دو تا سه روز یکبار موهای خود را تمیز کنید (و به خصوص بعد از ورزش یا فعالیت های مشابه). این روش ایده خوبی است، تا رفته رفته از شر آکنه ها خلاصی یابید.

در مورد شستشو مو، توصیه بر این است که پوست سر خود را با نوک انگشتان ماساژ دهید. با کمک این کار به سر تان کمک می کنید تا خوب تمیز شود. البته از فشار کافی استفاده کنید تا بتوانید روغن و چربی اضافی موجود در پوست سرتان را پاک کنید. البته برای داشتن ماساژ بهتر هرگز زیر دوش موهایتان را شانه نکنید چرا که مقاومت آنها بسیار کم است و این کار هم باعث ریزش مو می شود. سعی کنید با توجه و تمرکز کف سرتان را با شامپو ماساژ داده و حفره های مسدود شده کف سر را تخلیه کنید.

اگر مطمئن نیستید که کدام شامپو به کارتان می آید حتما شامپو فول گیاهی دو فاز میکس موجود در oil-ir.com را امتحان کنید. این شامپو علاوه بر ترکیبات ضد التهاب خود کاملا گیاهی بوده و چربی های غیرضروری را از کف سرتان پاک می کند. در نتیجه هرگونه جوش سر از کف سرتان پاک شده و نیازی به استفاده از محصولات دیگر را نخواهید داشت.

برای جلوگیری از آکنه و جوش پوست سر چه کارهایی می توانید انجام دهید؟

علی‌رغم فقدان اطلاعات در مورد پیشگیری از بروز جوش سر، کمک به پیش‌گیری از رشد روغن و چربی های اضافی می‌تواند بسیار مفید باشد. در حالی که شامپو زدن منظم برای مقابله با یک پوست سر چرب مفید است، اگر بیش از حد از آن‌ها استفاده کنید اما، خشکی مو را رقم خواهید زد. اما در پیش گرفتن یک روند منظم برای کنترل اوضاع می‌تواند به حذف باکتری‌ها و تسریع فرآیند از بین بردن جوش کمک کند. در نهایت، اگر جوش سر بعد از تلاش های لازم برای درمان متوقف نشد، حتما موضوع را با پزشک پوست و مو در میان بگذارید.

روغن گیاهی برای مو

روغن مو

خرید روغن مو گیاهی برای بهبود شرایط پوست سر و مو

یکی از انتخاب های مفیدی که به شما در تنظیم و کنترل چربی پوست سر، تغذیه رسانی و متعادل کردن آن کمک می کند روغن مو است. البته یک روغن مو از یک گیاه خاص نمی تواند مفید واقع شود و نتایج دلخواه را برایتان به ارمغان آورد. اما در عین حال چندین روغن و گیاه نایاب می توانند کمک کنند تا این روند را بهبود ببخشید.

روغن مو های موجود در سایت oil-ir.com با نام های روغن ترکیبی گیاهی سوپرمیکس مو و روغن ترکیبی گیاهی میکس مو، برای رفع این مشکل در کنار شروع عادات منظم شستشو و کنترل مصرف محصولات آرایشی مو در کنار شما هستند تا بتوانید با هر نوع شرایط پوستی چرب، خشک یا نرمال جوش سر خود را درمان کنید.

بنابراین روند درمان را اینگونه آغاز کنید. اگر روی پوست سر خود حتی یک دانه جوش هم مشاهده کردید، نگران نشوید. اول، متوجه شوید که عامل شکل گیری آن دقیقا چیست؟ سعی کنید به طور مرتب پوست سر خود را با شامپو حاوی ترکیبات اسید سالیسیلیک یا شامپو فول گیاهی دو فاز میکس تمیز کنید. به طور منظم از روغن ترکیبی گیاهی سوپر میکس مو استفاده کنید تا انباشته شدن چربی اضافی را به حداقل برسانید. اگر بعد از سه هفته هیچ تغییری در پوست سر تان ایجاد نشد، با متخصص پوست خود تماس بگیرید، چرا که ممکن است مشکل تنها به تمیز کردن پوست سر ربط نداشته باشد.